Blågrønne nyanser gir meg vårfølelse, får meg til å smile, gir meg lyst til å gå rundt i mintgrønn genser og får frem de vakreste blå farger når de settes inntil. Blåfarger gir økt romfølelse og den passer til de fleste farger. Jeg liker spesielt godt mint grønn, ulike grønntoner, gult og kanskje en dæsj fersken farge inn i interiøret mot blåtonene.

Stuen min er veldig lang. For å justere litt på dybden i rommet ville jeg ha en mørk endevegg i rommet. Denne veggen har tidligere vært en tapetvegg, hvit vegg og grå vegg. Nå var det blågrønn som gjaldt og valget falt på fargen Oslo fra jotun. Det å male hele stuen i denne mørke fargen ville blitt for mye da ikke hele stuen inneholder like mye lys. Jeg måtte derfor finne en farge som passet fint til Oslo

Denne dype blå fargen har grønne toner i seg og fungerer godt til Minty Breeze som er en lys blågrå mintfarge. Planen var å kun male en vegg i Oslo og resterende i Minty Breeze. Etter et strøk med Oslo en sen lørdagskveld fant jeg fort ut at denne fargen var for fin til å kun brukes på en vegg. Uten å tenke meg særlig om ble to vegger av Oslo malt. Klokken nærmet seg to på natten og enda hadde jeg igjen et strøk av den grønne fargen som var nymalt i påbygget. Arbeidsøkten strekte seg inn til klokken fem på natten.  Litt uslitt og litt småtrøtt klokken åtte våknet jeg ivrig etter å se resultatet i dagslys. Jeg elsker denne følelsen over fornøyelse og det å kjenne på at helheten blir bedre for hver gang jeg legger inn ei malingsøkt.

Fargen Oslo fungerer godt til grått og sofaen vår fikk en helt annen grå farge nå, en ved bruken av St pauls blue som jeg tidligere hadde på en vegg. Du kjenner en lunhet når du sitter i sofakroken, og rommet oppleves ikke så stort og kaldt lengre. Ved å male to vegger i Oslo bak sofaen fikk jeg samlet gruppen og delt inn rommet slik at dette ble en egen lun sone. Merkbart stor forskjell, og jeg bare elsker denne fargen. Jeg liker godt når det grønne kommer inn, og hvordan fargen endrer seg utover dagen med ulikt lys. Nesten magisk!

Her kommer Minty Breeze snikende innpå Oslo fargen mens solen smiler ute. Det ble en helt annen dybde og tingene kom mye bedre frem med litt flere farger på veggene. Jeg liker det sånn!

-JanneMarit-

Comments

  • Tone
    5. desember 2019

    Heisann, nydelig farge. Tror jammen jeg skal teste ut denne når jeg flytter inn i leiligheten. Hvilke farge er d du har på gulvet?

  • Hanne
    4. november 2020

    Hvor er hyllene kjøpt? 🤩

Post a Comment