Vi har sett det komme i lang tid allerede. Hjemmene skal være personlige, og nå er det ingen grunn til å holde tilbake. Slipp kreativiteten løs og gå din egen vei når du skal innrede hjemmet ditt. Vi jakter stadig på den gode stemningen hjemme, og økt trivsel er viktig for oss.

Ikke alle er opptatt av hvordan de bor, men mange lever lykkeligere i vakre omgivelser, det er jeg overbevist om. For meg har estetikk alltid vært viktig. Jeg husker at jeg allerede som barn var opptatt av farger og hvilke elementer jeg omga meg med. Det var lite snakk om designobjekter eller kunstmalerier som prydet veggene, men ting med personlighet laget med kreative hender og vakre sammensetninger. Det var samspillet mellom personlighet, de lune rommene og spillet mellom farger og materialer som skapte de gode omgivelsene.

For at vi skal trives, må alle sansene våre tas i bruk. Det holder ikke å bare synes at noe ser pent ut. Vi skal ta og føle på, vi skal lukte og høre etter. Det er også viktig at vi kjenner på magefølelsen. Først da kan vi lage interiører vi selv virkelig trives i.  Jeg liker tanken på at ting får et nytt liv. I det hele tatt er bærekraft et gjennomgående tema jeg blir bare mere og mere opptatt av. Ved å trekke opp en gammel stol og planlegge interiøret ditt vil du skape personlighet og få et varig interiør.

Bilde tatt fra styling av showroom til Lilleby Triangel for Eiendomsmegler 1 nybygg Trondheim.

Rom ble ikke skapt på en dag, så det er viktig å bruke god tid.  Jeg synes ikke de hvitmalte veggene og det kjølige interiøret som har preget norske hjem de siste tjue årene stemmer overens med våre tanker om trivsel. Mye romklang, få farger og lite variasjon i materialer virker upersonlig og nakent, og har liten sammenheng med hva de fleste av oss ellers forbinder med trivsel, kos og hygge.

Interiør i tiden

Det økte fokuset på og behovet for trivsel er et produkt av tiden vi lever i. Det skjer så mye rundt oss og alt går så fort. Vi blir stadig eksponert for konflikter og uroligheter, og føler oss mer utrygge en før. Vi ser hverandre sjeldnere, jobber raskere og mange har travle dager som krever mye. Da trenger vi et frirom der vi kan puste ut, der vi kan være oss selv, være sammen og trives med det. Da er det helt naturlig at hjemmet vårt har denne funksjonen.  Det er selvsagt helt individuelt hvilke omgivelser vi trives i, men det er en fellesnevner som peker i samme retning for mange av oss.

Bilde tatt av styling for Poort & Co Bårdshaugveien.

Vi ser et mye større mangfold, og interiørene blir generelt lunere, varmere og frodigere. Vi ser på naturen vår som den største inspirasjonskilden, og vi vil ha det enkelt og ujålete. Det er et samspill mellom flere farger, flere ulike materialer og flere former, akkurat som vi har i naturen.  Det holder ikke at det ser fint ut. Hjemmet skal være en plass der du som bor der skal kjenne at «her er det godt å være»

For meg betyr dette gode farger som harmonerer med hverandre, enkle linjer og rene flater. Jeg ønsker å eie færre ting, og heller investerer i design objekter og møbler som betyr noe for meg. Gjerne møbler som jeg har spart til i mange år, som har en historie bak seg og som er skapt for å vare.

Nyt høsten og kos deg.

-JanneMarit-

Post a Comment