Jeg synes det er interessant at alle boliger som selges nå ser like ut.

Et hus med bare hvite vegger er et hus, et hus med riktige fargenyanser oppleves som et hjem det er godt å være i.

For å prøve å skille seg ut mener jeg det er viktig med farger på veggene. Blått eller blågrønt er sikre farger og noe de fleste liker. Fargene gir økt romfølelse og de harmonerer stort sett med alle farger. Du kan skape atmosfære ved å bruke farger, du kan skape dynamikk eller en følelse av ro. Du kan bruke farger til å skape illusjoner, til å fremheve elementer eller til å skjule de.

Vi hadde en lang periode med helt hvite vegger, så kom Cafe Latte, Lys Toscana og gråtonene. Nå er vi enige om at fargene er på vei tilbake, og vi er lei av alt det hvite. Dessverre så er ikke dette så synlig i nye boligprosjekter. Utbyggere er ofte redde for farger og redde for å skille seg ut. Annonsen på finn druknes i mengden av hvite boliger, så det handler om å skille seg ut og få folk på visning. Gir du samtidig en potensiell kjøper den gode følelsen i det døren åpnes opp er du på god vei mot å skape et potensielt hjem.

I dette stadiet kommer vi inn. Vårt første spørsmål til utbyggeren er alltid. «Kan vi male?». Mange ser resultatet av farger på veggene og gir oss frie tøyler. Det er på slike dager jobben vår er på sitt beste. Til andre må vi jobbe med det lerretet vi har, mens vi tenker «ingen pynteputer i verden slår en god veggfarge».

Et godt eksempel på hvor mye farger kan gjøre med et rom er denne boligen. Her har vi malt opp store deler av boligen i fine farger for å få frem de gode rommene.

I motsetning til hvit som skaper kjølige rom og distanse vil rom med farger gi deg økt romfølelse og skape dybde.

Blar du deg gjennom boligannonsene på nettet, vil du se en overflod av hvite vegger. Stue, kjøkken, soverom, bad – alt er hvitt. Dette speiler ikke tendensen med økt fargebruk i hjemmene våre nå.

Når potensielle kjøpere kommer inn i en bolig, kjenner de alltid etter med magen først – er dette et sted jeg vil bo? Hvis den første følelsen du får når du entrer en ny bolig er distanse og at det oppleves som sterilt, er det vanskelig å føle seg hjemme.

Hvite boliger kan ses på som et blankt lerret, som kan males i alle regnbuens farger. Men ikke alle ønsker å starte oppussingen i det de har brukt mange penger på sin nye bolig. Boligkjøperne ønsker seg et hjem de kan flytte mest mulig rett inn i, med fine fargekombinasjoner som gir gode rom.

For oss som jobber med styling av disse boligene kjenner vi ofte på følelsene boligen gir oss.

De hvite upersonlige boligene er vanskelige å style. Bildene ser ofte bra ut, men boligen mangler den gode følelsen.

Mens rådet tidligere var at alt skulle være eggehvitt når du skulle pusse opp er trenden nå snudd. Kundene våre ønsker seg kombinasjonen av stilfullt og koselig.

Det er viktig at folk får gode følelser i det de kommer inn i en potensielt ny bolig. Farger er en katalysator for følelser og kan være med på å gi den riktige stemningen boligen trenger.

For oss som er inne i så mange boligprosjekter er dette med bruken av veggfarger virkelig blitt noe vi brenner for.

Farger er veldig fotogene, og bildene vil se bedre ut en med hvite vegger. Boligen vil synes bedre i salgsannonser, og gode følelser oppstår i det du kommer inn i boligen.

Vi ser tre nye, nøytrale farger som er på vei inn i markedet: blått, blågrønt og grønt. Disse fargene er «nøytrale» fordi de fremhever fargene rundt seg i mye større grad enn det hvit greier. Hvit bare er der. Blått og grønt skaper en atmosfære i boligen, og gjør at møblene kommer bedre frem.

Å male bare én vegg fungerer best bak sengen. Hvis du maler bare én vegg i stuen, deler du opp rommet på en ulogisk måte. Å male alle veggene gir rommet en ny dimensjon, det er da du får til den økte romfølelsen som vi trenger i nybygg.

Tenk lunhet der materialene er harde og linjene rette. Velg varme nyanser som gir boligen den lune følelsen. Blått, blågrønn og brune nyanser er tidløse kombinasjoner – uansett hvilken interiørstil en potensiell boligkjøper har. Varme brunnyanser gir en følelse av et trygt teppe som omfavner deg, og skaper en behagelig og god atmosfære i boligen.

Det hele handler om å våge å benytte farger og tørre å skille seg ut i mengden. Det finnes mange nyanser å velge i mellom, og en liten dempet lun farge på veggen kan gjøre en stor forskjell fra eggehvit.

Jeg vil oppfordre utbyggere til å sette litt farge på veggene i nybygg. Det gjør rommene mer interessante, og får boligen til å føles som et hjem. Hvis du har malt med riktige farger på veggene, vil potensielle kjøpere på visning lettere kunne forestille seg å bo akkurat der.

-JanneMarit-

Comments

 • Hilde
  17. februar 2020

  Hvilken farge er det malt med i entreen?

 • Renate
  26. februar 2020

  Hei!

  Hvilken farge er det på veggen med den brune skinnsofaen? Kjempefin <3

Post a Comment