Kjære boligkjøper. Du kjenner kanskje følelsen av å ha brukt veldig mye penger på ny bolig, samtidig er du overveldet og lykkelig over at dette er ditt.

I markedet finner vi mange dyktige boligstylister som styler leiligheten og får frem det beste i boligen. Når du var på visning husker du spesielt godt det fine bildet på veggen. Alle fargene i rommet harmonerte og det ga deg en god følelse. Denne leiligheten appellerte til deg, også ble den din. Med iver låser du opp døren din for første gang og du setter fra deg skoene i gangen. Det lukter en blanding av nyvasket og litt andre udefinerbare lukter du ikke helt greier å sette fingeren på. De dyktige stylistene du skimtet når du var her sist har tatt med seg det fine bildet du husker så godt. Rommet ser litt mindre ut nå, og du greier ikke helt skille alle de hvite veggene fra hverandre. Du kjenner du må sette deg ned litt og hodet flommer over av mange tanker samtidig. Tanker som det krever livserfaring for å greie å sortere riktig. Alt det fine du så i leiligheten på visning er borte og rommene føles veldig sterile. Du husker ikke lengre om favorittbildet var blått eller grønt og hvilken farge passer egentlig på denne veggen. Hvor skal du starte hen, og hvordan vil du greie å få personlighet inn i dette hvite fargeløse skallet. Du velger å kjøre ned til fargehandleren, og tar med deg en kaffe på veien ned.

På tur ned til fargehandelen blir du fristet til å kjøre innom møbelbutikken. I det du kommer inn ser du sofaen over alle sofaer. En grønn velur sofa med god passform og passe feminin i uttrykket. Den litt gufne følelsen av å være i den helt hvite upersonlige leiligheten har blitt erstattet med en lykke som kun en grønn sofa kan gi. Du ender opp med å kjøpe sofaen og kjenner følelsen av lykke strømme på. Du var heldig denne dagen. Sofaen ble levert samme dag og står nå plassert fint på den nye stuen din. I det du kommer inn ser du at det uttrykket du fikk av sofaen i det nyanserike miljøet på butikken ikke helt er det samme hjemme hos deg. Sofaen skriker til deg. «Grønn Sofa», «Grønn Sofa» Grøøøn Sofa». Du erkjenner igjen at turen må tas til fargehandelen. Denne gangen skal du ikke bomme på butikken, men heller ende opp med en, to eller kanskje tre bøtter med maling i bilen. Ditt oppdrag er «Finn en grønnyanse som passer til den Grønne sofaen».

Å se farger i et fargekart er ikke alltid like enkelt. Fargekartene er naturligvis gode veiledere for å finne farger som passer sammen, men de sier lite om hvordan hver enkelt farge vil virke på veggen din. Vil den hvite tonen virke gul mot listene? Vil hvitfargen få et grønnskjær? Er fargen varm eller kald? Og hvordan få den Beige fargen til ikke å virke rosa. Du kjenner du er litt redd for å havne i sykehusfella og ønsker å tilføre boligen din personlighet, dybde og harmoni. Du vil at atmosfæren skal føles god når du kommer inn, og du ønsker at folk som kommer på besøk skal se hvem som bor der og føle seg avslappet.

Ved å bruke Ncs systemet og sjekke hvilken kode fargen har er du på god vei. Koden forteller deg om fargen er en kald eller varm farge. Den forteller deg hvor mye hvit eller hvor mye sort den har i seg. Har fargen mye rødt i seg kan den vippes over til å oppleves rosa.

Steg 1 Det første du bør begynne med er å finne din stil. Se igjennom garderoben din og ta et overblikk rundt deg. Er det noen farger som går igjen? Trekkes du mer mot noe en noe annet. Ta vare på bilder som inspirerer deg og bruk tid. Rom ble ikke skapt på en dag, så det er viktig å være tålmodig å bruke tiden godt. Har du som fruen over en fin grønn Velur sofa og drømmer om et bilde i blått eller var det grønt, så ta utgangspunkt i disse fargene og jobb med nyanser. Farger kler farger og et fargerikt møbel vil oppleves som harmonisk om du har en annen nyanse av samme farge på veggen. Som en bonus slipper du den todimensjonale følelsen du kan få om veggene er hvite og alle fargene krangler om oppmerksomheten din. «Se på meg», Nei! «Se på meg»

Steg 2 Det andre du bør gjøre er å kartlegge dine behov. Still deg selv spørsmål som. Hva skal rommet brukes til? Hvordan ønsker jeg at rommet skal oppleves når jeg kommer inn? Hvor mange skal bruke rommet?

Steg 3 Nå er du skikkelig klar til å lage din egen fargepalett. Denne paletten kan du bruke aktivt for å finne ut hvilke farger som passer til deg både på klær og innredningsdetaljer i boligen din. Da slipper du bomkjøp og vet godt om det passer inn eller ikke.

Fargelegg Du bør velge deg ut to hovedfarger. Disse fargene bør ikke være nyanser av samme farge, men de bør passe til hverandre. Når du har dette klart, så jobber du med 5-7 farger på detaljer og ellers i rommet. Dette kan være ulike nyanser av samme farge. Disse fargene blir kalt aksentfarger. Det siste du gjør er å velge deg ut en kontrastfarge. Denne fargen kan gjerne ha en litt overraskende effekt.

Lykke til med bruken av farger.

Vi heier på deg og veien til et personlig hjem blir til mens du går.

Trenger du hjelp eller står fast er vi i Studio Inspire klar til å hjelpe deg på veien mot et mer personlig hjem med din egen fargepallett som passer akkurat deg og ditt hjem.

En herlig sommer til deg fra oss!

-JanneMarit- & -Ragnhild-

Post a Comment