I jobben vår er vi innom mange ulike leiligheter og boliger. Ofte er dette nye boligprosjekter med mange boenheter hvor fokuset på fargebruk kan driste seg til enkelte arkitektoniske detaljer, og fargede elementer i form av ytterdør eller til nøds en utvendig vindusfarge. Kvadratmeterprisen er høy, beliggenheten er ofte bra, det er gode solforhold og mange er svært barnevennlige.

Hva skjedde stedet hvor de store måltidene skapes, rommene hvor de store spørsmålene kommer opp og den gode hjemfølelsen hvor minner skapes. Boligen skal være til trivsel og inspirasjon for hele familien.

Så, hvorfor glemmer vi dette rommet? Hvorfor bygges alle boligene like? Hvorfor tørr ingen å skille seg ut fra mengden? Den største faren med det er jo å skille seg ut fra mengden på finn og ende opp med en bolig som gir oss den gode følelsen med en gang ytterdøren åpnes til en kjøpers potensielle hjem. Kjøpelysten vår styres tross alt av følelser, og alle ønsker vi å være unike og ha det hjemmet som fungerer perfekt til akkurat deg og din familie.

  

Etter 20 år med fargeløse interiører er det ikke like enkelt for alle å begynne å bruke farger. Mange kommer til meg med spørsmål om hva de bør gjøre. Folk er litt engstelige for å bruke farger, og er redde for at rommene føles små eller at de blir fort lei. For å nå ut til flere bygges alle nye boliger med standard hvite vegger, hvit standard kjøkkeninnredning og helt greie, men enkle materialer som skillers seg lite ut fra naboens.

Folk har lenge blitt fortalt at man bør ha en nøytral base, men heldigvis har dette begynt å snu. Kjøperen begynner å kjenne på dette og ønsker å ta særegenheten tilbake.  Å bruke farger er den enkleste måten å få et personlig og hyggelig hjem på. Se på barna. Barn elsker farger og er ikke redde for å bruke dem. Fargerike omgivelser er det mest naturlige for oss, og det er i slike miljøer vi slapper best av, holder oss friske, er mest kreative og smiler mest.

Det å omgi seg med farger fungerer som en vitamininnsprøytning for hjernen. Det er i disse rommene det er naturlig for oss å oppholde oss, og det er med farger vi føler oss mest glade. Dette betyr ikke at enhver ny bolig skal se ut som et sirkus. Folk trenger å øve seg på fargebruk etter 20 år i fargeløse interiører. Tenk på farger som et krydder. Du trenger ikke pøse på alt med en gang, men porsjoner ut og bruk gjerne flere sammen, men pass på at de passer til hverandre. Da blir det best resultat og det gjør så godt å omgi seg med litt ekstra energi. Kanskje spesielt nå som mørketiden er faretruende nær.

Hjemmet ditt skal være funksjonelt og passe helt til din families behov, og det skal tåle og bli brukt dag etter dag, år etter år. Ta deg derfor god tid til å planlegge boligen din, og utnytt de dyrebare kvadratmeterne.

I skrivende stund holder vi på å planlegge interiørpakker til nye boligprosjekter som kommer. Det er så utrolig spennende tider og vi gleder oss til den dagen utbyggerne tørr å skille seg ut og få farger inn i de nye boligene. Vi føler vi er på god vei, og mange spennende boliger vil bli presentert i tiden fremover. Vi er takknemmelige for å kunne bidra i så mange boligprosjekter. Både privat og næring. For oss er det spennende med både boligstyling og og fargesetting.

Vi gleder oss å vise dere mye spennende fremover.

-JanneMarit- & – Ragnhild-

Post a Comment