Nå som høsten står for tur, kveldene blir mørkere og vi kryper mer innendørs er vi opptatte av hygge. Gjerne den skandinaviske hyggen, eller kosen som mange vil kalle det. De fleste ønsker seg et behagelig hjem hvor man kan slappe av i rolige omgivelser. Hva som defineres som koselig varierer, men etter å ha jobbet med interiør i mange år har vi lært oss noen knep om hvordan du kan style hjemmet ditt hyggelig.

Jeg kjenner det raskt. Velger nok å kjenne litt ekstra etter nå som den hyggelige tiden står for tur, men jeg ser at det er mange som strever med å få det hyggelig hjemme. Gjerne hus eller leiligheter med lite levende materialer, mye glass og harde sammensetninger. 

Vi jobber mye med mennesker som rett og slett ønsker å ta tilbake kosen å skape gode soner i hjemmene sine. I det døren låses opp etter en lang arbeidsdag skal hjemmet ditt kunne gi deg en følelse av ro.

BOLIGSTYLING
Styling tips

En fellesnevner jeg ser mange gjør er at de tenker for mye på hvert enkelt rom og for lite på helheten og på sammenhengen i boligen. 

For å kunne skape en hygge i hjemmet ditt er det viktig å gi rommene en tilhørighet til hverandre. Dette er som en rød tråd i boligen din. Vi i Studio Inspire jobber mye med slike planer for våre kunder. Da ser vi på helheten i boligen og lager en plan over fargebruk og sammensetninger som passer til de som skal bo der.

Hvordan du skal style hjemmet ditt hyggelig kommer an på hva du liker og hvilken stemning du ønsker deg. Når du kommer hjem bør det være enkelt å finne et godt sted å sitte. Det er bedre med færre store møbler en mange små. Det er fint å kunne mikse ulike typer møbler og materialer, men det jeg ser mange gjør er at de porsjonerer ut tingene sine rundt om i huset og følelsen man sitter igjen med er at man gjerne har for få ting. Et tips her er å lage grupperinger og samlinger av de elementene du liker. Når du grupperer så skaper du en ro i interiøret ditt.

Føl deg hjemme

En annen ting vi er flinke til er å møblere langs veggene. Forsøk heller å trekke møblene litt ut fra veggene. Det du oppnår da er å gi en illusjon av bedre plass.

Det aller viktigste synes jeg er at et hyggelig hjem symboliserer de menneskene som bor i hjemmet. Minner skapt sammen som en familie, arvegods og objekter fra ulike epoker i livet er det som er med på å skape et hyggelig hjem. 

Vi får ofte spørsmål om hva våre kunder kan ta med seg inn i de nye hjemmene sine. Da gjerne er det mennesker som har mange år med historie og som ønsker å fornye seg ved å handle seg nye ting. Vi seg at mange skaper seg et hjem som skal bedømmes av andre og flere går da kanskje på kompromiss med seg selv. Et hjem er koselig først når du virkelig føler deg hjemme.

For oss er det viktig å kunne skape hjem som er personlige, og som gir rom for hygge. Ikke hjem som er fulle med ting, men hjem som lar menneskene lov til å være akkurat den de er. Med sin historie, med sine farger og sine avtrykk fra nettopp din morgen og ditt liv.  

Og du, Står du fast så hjelper vi deg gjerne med å finne din definisjon på hygge.

Lag deg en god og hyggelig helg.

-Janne Marit- Interiørarkitekt STUDIO INSPIRE

Post a Comment